Irene Relyveld

   image001

‘Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien’ Mahatma Gandhi

Rond mijn 50e heb ik bewust stilgestaan bij mijn loopbaan. Wat had ik tot nu toe gedaan en wilde ik dat de komende 18-20 jaar blijven doen? Langer doorwerken was voor mij vanzelfsprekend, net als mezelf verder ontwikkelen en blijven leren.

Ik ben gestopt met mijn baan als directiesecretaresse, heb voor diverse projecten gewerkt en daarnaast opleidingen gevolgd: een Pedagogisch Didactische Opleiding, Coachingopleiding en de beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur bij bureau Hoogendijk. Mijn praktijkervaring heb ik opgedaan bij een Mobiliteitsorganisatie van de overheid en daarna als zelfstandig loopbaancoach.

Het was een weg met vallen, opstaan en weer doorgaan en het heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Een energieke vrouw die met veel plezier en succes 50-plussers begeleidt bij het (her)vinden van zichzelf en werk, in welke vorm dan ook.

Voor mij is het belangrijk om van betekenis te zijn voor anderen, voor de maatschappij. We staan voor enorme uitdagingen en veranderingen. Ik wil meedenken en meedoen. Ik wil mijn leeftijdgenoten inspireren en motiveren om ook deel te blijven nemen en actief te blijven, op de arbeidsmarkt en op andere terreinen. Ik daag mezelf en anderen uit om buiten de kaders te denken. Onze angsten te accepteren en over drempels te stappen. Wat heb je te verliezen?

Ouderen hebben veel levenservaring en ik hoor zoveel goede ideeën. Wat ik ook veel hoor: ‘Ja maar, dat kan ik toch niet!? ‘ of ‘Ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken’ of ‘Wie zit er nog op mij te wachten?’ ‘Wie ben ik, om dat te gaan doen?’.

Deze tijd vraagt een andere manier van denken en doen. Van afwachtend naar ondernemend, van zaken op de bekende manier doen naar uitproberen en ontdekken. En ja, dat is lastig, zeker als je heel lang in vaste dienst bent geweest en nu gaat flexen of ondernemen.

Ik spreek uit ervaring: uiteindelijk verlies je weinig en win je veel.