Categorie archief: Uncategorized

Gevoel

 

Een tijd terug heb ik Eric geïnterviewd. Eric gaat uit van zijn gevoel en hij stimuleert andere mensen dat ook te doen. Om meer bij jezelf te komen, om jezelf te accepteren zoals je bent, zodat je jezelf kunt laten zien zoals je bent. Weg met die maskers, kom uit je rol, uit het toneelstuk dat je opvoert voor anderen én voor jezelf.

Wie ben jij, wat is belangrijk voor jou? Ga naar binnen en voel…….nee, niet weer van alles beredeneren, eerst voelen en beleven. Nee, geen excuses verzinnen, géén ja maar…………..

Wat gebeurt er nu met jou? Wat voel je en waar voel je dat in je lichaam? Help, wat is dat lastig zeg! Ik ben een gevoelsmens, voel van alles, maar dit is toch anders.  Het voelen wat Eric bedoelt gaat veel dieper. Het was en is een ontdekkingsreis!

Ik ontdekte dat ik gevoel en emotie vaak door elkaar haal en ik ontdekte dat uit emotie reageren voor mij vaak-  of is het altijd? – verkeerd uitpakt. Emotie toelaten, voelen wat er gebeurt. Niet wegstoppen, er niets van vinden – geen oordeel, niet gelijk op reageren. Gewoon voelen en beleven en daarna begrijpen.

Dan pas bedenken of ik er iets mee ga doen. En weet je wat zo mooi is…….meestal hoef ik er niets mee. Niet meer fel reageren, of beledigd zijn, of onzeker . Als ik weet waar die emotie vandaan komt, dan is het goed.

En wil ik er wel iets mee? Dan doe ik dat vanuit gevoel en verstand. Wat een mooie combinatie en wat een resultaat!

Nu ik weet hoe ik voel en denk, waar emoties vandaan komen en ik ze kan laten, nu ben ik zo blij en zo vrij als een vogel in de lucht.

Het interview met Eric is te lezen onder het kopje gratis. Veel leesplezier!